МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Потвърдена! Кавала - Солун - МЕТЕОРА
Маршрут:
Варна – Бургас - Кавала– Калабака- Метеора – Едеса- Вергина

Продължителност:
5 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
02.05.2019 г.

Цена от: 255 лв.
Програма
1 ден- Варна – Бургас – Ямбол – Стара Загора – Свиленград - Кавала
Отпътуване от Варна в 23.00 ч //
  • При мин. 12 човека от Добрич в 22:00ч.от Младежки дом.
От Бургас от ОМВ до хотел Мираж в 01:00ч.

2 ден – Кавала
Пристигане около 10:00ч. Пешеходна разходка из новата и старата част на Кавала - Общинската палата, Византийската крепост - построена от император Юстиниан І в опитите си да опази града от варварски набези., къщата и паметника на Мехмед Али, сградата “Имарет” - съчетание на джамия, училище по коран и армейска сграда с изглед към намиращото се под него пристанище. , ”Камарес” - аквадукта, построен от Сюлейман Великолепни.
Старото и ново кметство, която сграда напомня на унгарски замък, пристанищния булевард с огромни палмови дървета .Свободно време с възможност да опитате вкусния гръцки гирос, да похапнете прясна риба в крайбрежните ресторанти на красивият пристанищен град. Настаняване в хотела след обяд.Свободно време за почивка или самостоятелна разходка из прекрасния амфитеатрално разположен град. Връщане в хотела. Нощувка

3 ден – Кавала- Солун– Паралия Катерини – Вергина –Едеса
Закуска. Отпътуване за Паралия Катерини / Олимпийска ривиера /.Настаняване в хотел
  • По – желание срещу допълнително заплащане екскурзия до Водния град – Едеса .Един от най- красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Ако бяхте дошли в Едеса преди ХIV в., на върха на платото щяхте да видите езеро. В края на века то преляло и дало началото на реките и на водопадите. Водопадът Каронос е най-големият и най-посещаваният в Едеса. Градската община го е опасала със стълби, пътеки, амфитеатрални пейки и художествено осветление. Свободно време . Отпътуване за Вергина и посещение на гробницата на Филип Македонски .Вергина е първата столица на древното македонско царство. Свободно време и възможност за посещение на гробницата музей на Филип II Македонски. *По желание и с предварителна заявка - разглеждане на гробницата./Входната такса не е включена в пакетната цена/ Връщане в Паралия Катерини.
  • По-желание вечерта Гръцка вечер в таверна с бузуки, танци и вечеря .Нощувка.

4 ден – Паралия Катерини - долината Темпи- Метеора – Целодневна екскурзия
Закуска.Около 08:30ч. Отпътуване за Скалните манастири Метеори. По пътя посещаваме долината Темпи, в подножието на Олимп и чудотворните „извори на Афродита” с лековита и светена вода. Ще посетим и скалната църква „Св. Параскева”. След кратка фото пауза отпътуваме за Метеора - Там където небето среща земята . От някога двадесет и четирите манастира в Метеора днес действащи са само шест .Метеорите са една от най-голямите групи манастири след Атон. Датират от 11в., когато се заселват първите отшелници там. Обявени са от ЮНЕСКО като уникален феномен на културното наследство. В манастирите се съхраняват уникални фрески, икони и стринни реликви. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Ще разгледаме няколко от шестте функциониращи манастири./ Входните такси за манастирите не са включени в пакетната цена – 3 евро на манастир / Късния следобяд връщане в хотела. Нощувка.

5 ти ден -Паралия Катерини – Солун – България
Закуска. Отпътуване за Солун около 08:30ч. Пристигане в пристанищния град около 10:00ч. Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на града с екскурзоводско обслужване - Бялата кула - символ на града; църквата "Св. св. Кирил и Методий"; площад "Наварино" с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта "Ептапиргио" с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата "Св. Димитър" - необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър. Свободно време за обяд в крайморските таверни или ароматно гръцко кафе. Отпътуване за България. Пристигане в Стара Загора и Ямбол късно вечерта.В Бургас/ Варна и Шумен след полунощ.

Допълнителна информация
Пакетанaта цена е в лева на човек и включва:
транспорт с лицензиран автобус
2 нощувки със закуски в хотел Порто дел Сол 3* или подобен в Паралия Катерини
1 нощувка със закуска в хотел Еспериа 3*или подобен в Кавала
медицинска застраховка за лица до 65 год.
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут и престоя
Водач по време на пътуването
Посещение и обиколка на Солун
Посещение на скалните манастири Метеор
Посещение на гробницата музей на Филип Македонски във
Вергина (входната такса се заплаща допълнително);
Пешеходна разходка с екскурзовод в Едеса;
Посещение на долината Темпи с изворите на Афродита

Цената не включва:
входни такси за скалните манастири (около 3 EUR за всеки манастир);
Целодневна екскурзия до Вергина с гробницата музей на Филип Македонски и „Водния град „ Едеса с неговите водопади - 20 евро. / при мин.брой туристи 25 човека/
входна такса за гробницата музей на Филип Македонски във Вергина (8 EUR);
Гръцка вечер с вечеря в традиционна таверна с бузуки музика - около 23 EUR / при мин.брой туристи 20 човека / - цената се препотвърждава до 7 дни преди заминаване.
доплащане за медицинска застраховка с лимит 5000 евро за лица от 65г. до 85 год. – 8.00 лв
По желание доплащане за вечери в ресторанта на хотела в Паралия Катерини – около 34лв.на човек за целия период / заплаща се предварително в България, сумата се потвърждава 7 дни преди отпътуване/

Цени:
Отпътуване от : На човек в двойна стая /Тройна стая // Доплащане за единична стая // дете 00 – 11.99 г с двама възрастни
Варна - 280 лв // 60 лв // 265 лв
Търговище/Велико Търново / Севлиево - 265 лв // 60 лв // 250 лв
Бургас - 255 лв // 60 лв // 240 лв

Mинимален брой участници: 35
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване
Необходими документи:
лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута. за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
Начин на плащане:
30% при сключване на договор за организирано пътуване.