Екскурзии от Варна

Плитвички Езера - Загреб - Любляна – Пещерата Постойна – Замъка Предяма
Маршрут:
Добрич-Варна-Шумен-Търговище-Велико Търново-Севлиево-София-Загреб-Замъка Предяма – Пещерата Постойна яма-Плитвички езера-Загреб-София-Велико Търново-Шумен-Варна-Добрич

Продължителност:
5 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
13.10.2021 г.

Цена от: 315 лв.
Програма
 • Отпътуване от *Добрич- Варна – Шумен –Търговище- Велико Търново-Севлиево- София –
Програма
1 ден - Варна - Шумен – Велико Търново
Отпътуване от Варна от ул.Антим I около 15:00ч.
От Шумен около 16:00 от 5 ти км / При група от 12 човека от паркинга на БИЛА до ОМВ /
От Търговище около 16:45ч. от ОМВ на кръговото пътя за Велико Търново
От Велико Търново от Автогара Юг 18:10ч.
От Севлиево бензиностанция ЕКО до Идеал Стандарт около 19:00ч. Нощен Преход
Отпътуване от София от пл. Александър Невски около 22:00ч. Преминаване на ГКПП Калотина. Транзитно пътуване през територията на Р. Сърбия.Нощен преход.

2 ден – Загреб
Пристигане в Загреб около обяд.* По-желание обзорна обиколка на Хърватската столица с местен екскурзовод. Загреб е град с уникална атмосфера, със свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Разглежда се централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.

3 ден – Замъка Предяма – Пещерата Постойна яма – Загреб
Закуска. *По желание и срещу доплащане природния феномен пещерата “Постойна яма”. Пещерата Постойна се смята за истинско чудо на природата и е част от забележителностите, които са в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО (UNESCO). Със своите над 20 километра в плетеница от пасажи, галерии и зали, тя е една от най-големите и най-посещавани пещери в Европа – около 30 млн. посетители от 1818 година до сега. Преходът в Пещерата се извършва посредством електрическо влакче . Атрактивното осветление допълнително засилва усещането за пътешествие към центъра на земята, което ни води милиони години назад.Всички видове пещерни образувания могат да бъдат видени по цялото протежение на пещерата. Пешеходния маршрут минава през допълнително изградени бетонни мостове и се спуска спираловидно надолу. Символът на пещерата е сталгмитът Брилиант. Най-известния представител на животинския свят в пещерата е протеят (Proteus anguinus), наричан още човешка рибка, заради почти розовия си цвят, близък до цвета на човешката кожа. Той е най-голямото пещерно земноводно. В огромна пропаст буйно се носи река Пивка, която всъщност е кръстена на създателят на пещерата.
Продължаваме към замъка Предяма. Замъкът Предяма с право може да бъде наречен най-красивият ренесансов замък в цяла Словения. Той се намира близо до град Постойна .В продължение на стотици години замъкът сякаш е кацнал гордо на скала, и се извисява на височина от сто метра. Замъкът Предяма е построен като непревземаема крепост, в която никой да не може да проникне. Замъкът е построен през 1583 година от семейство Кобензл.Зад замъка се намира старинна пещера. Символът му е непокорният рицар Еразъм от Предяма. След Втората Световна война замъкът е бил национализиран и днес се използва като музей, представящ начина на живот на средновековните аристократи. В замъка могат да се видят стаите, в които са живеели собствениците му, както и стаите на прислугата, а също така старинният параклис и затворът на замъка. В него има колекция от старинни оръжия и ценни картини от различни исторически периоди.Отправяме се към град Любляна.Кратка разходка из очарователната столица на Словения – един красив, миниатюрен град разположен от двете страни на реката Любляница – Тройният мост, паметника на поета Прешерн, загледан завинаги в прозореца на своята неосъществена любов.... Кога ще излетят крилатите змейове пазители на едноименния мост? Мястото, на което може да срещнем най-много дракони, защото тези митични същества са символ на столицата. Отпътуване за Загреб . Нощувка.

4 ден Загреб – Плитвички езера
Закуска. Около 09:00ч. отпътуване за „- Плитвички Езера“ . Пристигане на територията на Парка . Национален Парк „ Плитвички Езера „ е най-красивия и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. един от най - красивите паркове в света представлява комплекс от 16 красиви, малки и големи кристални синьо-зелени езера, които преливат едно в друго чрез пенести водоскоци и водопади ... Наред с езерата, в непосредствена близост до каскадите, са направени малки горски пътеки и дървени мостове, а с лодка гостите могат да прекосят най-голямото езеро Koзяk. Системата условно се разделя на: Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро“ (639 метра), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 метра). Горните езера са свързани с множество красиви водопади. Намират се в доломитската долина и са заобиколени от гъста гора. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Те са по-малки и по-плитки. “. Националният парк Плитвички езера се посещава от около един милион посетители годишно и също така благодарение на своята красота. Цялата каскада се обхожда за около 5-6 часа – с помощта на туристически влакчета, корабчета, но при всички случаи има пешеходни преходи. Има и съкратени варианти за 2 часа. Горе-долу по средата на обхода на брега на голямото езеро Козяк има място за отмора и почивка – сенчести поляни, димящи скари, напитки. В началната точка на маршрута също има заведения и място за отмора и релаксация. Езерата се разглеждат с панорамно влакче или корабче , както и парка може да се разгледа пешеходно. Препоръчват се удобни ниски обувки.Следобяд отпътуване за хотела. Свободно време за почивка и разходка.Нощувка.

5 ден Загреб – България
Закуска. Около 08:30ч. отпътуване за България.Пристигане в София вечерта. Във Варна рано сутринта на следващия ден.
Допълнителна информация
Цената включва
Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
3 нощувки със закуски в хотели 2*/3* в района на Загреб
Медицинска застраховка „Помощ при пътува в чужбина” за лица до 65г.
пътни, гранични такси, чек пойнт където има ;
Екскурзия до Плитвички езера / без включена входна такса /
Екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя

Цената НЕ включва:
входни такси за музеи и забележителности, билети за градски транспорт и лични разходи;
доплащане за единична стая – 95 лв. за целия период ;
доплащане за медицинска застраховка за пътуване в чужбина за лица от 65г. – 70 г. – 6лв / от 70-79.99 год. – 8.00 лв.; лица 80 и повече години не се застраховат

Цена:
Цени за отпътуване на дати 04.05.2021/17.09.2021/13.10.2021
Отпътуване от : Цена на човек в двойна/тройна стая Доплащане за единична стая Цена на дете до 11.99 г с двама възрастни
Варна/ Шумен 315 лв 105 лв 280 лв
Търговище /Велико Търново /Севлиево 305 лв 105 лв 270 лв
София 295 лв 105 лв 260 лв

Цени за отпътуване за дати 30.06.2021 /14.07.2021/11.08.2021
Отпътуване от : Цена на човек в двойна/тройна стая Доплащане за единична стая Цена на дете до 11.99 г с двама възрастни
Варна/ Шумен 340 лв 120 лв 305 лв
Търговище /Велико Търново /Севлиево 325 лв 120 лв 285 лв
София 315 лв 120 лв 275 лв

Допълнителните мероприятия по желание :
 • Национален парк Плитвички езера: Възрастни – 49 лв /Деца от 07г.-18г.- 27 лв / Деца под 7г. –безплатно – цената включва входна такса, електрическо корабче и ползване на панорамно влакче, водач: заявява се и се заплаща от България.
 • Градска такса около 1 евро на ден на човек /препотвърждава се преди отпътуване и се доплаща от България /
 • Екскурзия до Любляна, замъка Предяма и пещерата Постойна яма – 15 евро /24 лв / осъществява се при мин. 25 желаещи /
 • Панорамна обиколка на Загреб с местен екскурзовод – 10 евро / 20 лв / /заявява се и се заплаща предварително от България- /осъществява се при мин 20 желаещи/
 • Входни такси и билети за замъка Предяма –
 • пещерата Постойна –
 • Комбиниран билет за пещерата Постойна и замъка Предяма –
 • Валути по програмата : в Хърватия – куна (HRK) – 1€ около 7.4 HRK / Словения – евро

Забележка:
 • Някои от Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат преди отпътуване в офиса на агенцията,поради налагането на предварителни резервации за обектите и организацията им.
 • Възможна е промяна в последователността на мероприятията в зависимост от часовете на резервация за историческите обекти и възможността на месните екскурзоводи
 • Упоменатите часове са ориентировъчни и ще търпят промени по време на пътуването без да отпадат обекти.
 • Настаняването в хотелите обикновено се осъществява около 14 ч. освен ако изрично не е упоменато , че имат възможност за по ранно настаняване на групите.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността, датата , която е сключен договорът на записване
 • Входните такси на обектите са актуални към момента на публикуване на офертата и Агенцията не носи отговорност при евентуалната им промяна на място.
 • Mинимален брой участници: 40

Необходими документи:
валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане:
внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 7 дни преди датата на отпътуване
Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване