Самолетни екскурзии

Русия със Скандинавия и Прибалтика самолет и круиз
Маршрут:
София - Санкт Петербург – Талин – Стокхолм – Хелзинки - Санкт Петербург – Москва - София

Продължителност:
10 дни / 9 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:


Цена от: 3498 лв.
Програма
Ден 1: София - Санкт Петербург
Излитане от летище София с директен полет на България Ер до Санкт Петербург. Кацане на летище Пулково в Петербург. Посрещане и трансфер до хотел 3* в Санкт Петербург. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 2: Санкт Петербург
Закуска. Обзорна обиколка на величественият Санкт Петербург „Хроники от три века“. Обиколкота започва от Невски проспект една от най-старите улици в града. Дължинта и е 5 км и се простира между две извивки на река Нева. В Историческия център ще видим Медния конник, Адмиралтейството, Сенатския площад, Дворцовия мост, Казански събор – един от най-големите православни храмове в града. Тук се пази светиня на руското православие - иконата на Казанската Богородица. Исаакиевския събор – катедралата, проектирана през 1818 г. от френския архитект Огюст Монферанд и официално завършена през 1858г. Планът е Исакиевската катедрала да се превърне в една от най-впечатляващите забележителности на тогавашната руска столица Санкт Петербург. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в нейн символ. Посетителите на храма също имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо поглед към Санкт Петербург. След създаването си Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще най-големият храм в Русия. Ще видим също Стрелката на Василевския остров, Троицкия мост, парка Марсово поле, Михайловския (Инженерния) дворец. Свободно време за обяд.
След обяд около 15:00 ч. транфер до пристанището. До 18 часа е преминаване през паспортен контрол и настаняване на круизен кораб „ Принцеса Анастасия“. Кораба потегля в 19:00 часа. Вечеря. Нощувка на кораба.

Ден 3: Талин
Закуска. Пристигане в Талин. Преминаване през паспортен контрол. Туристическа обиколка на Талин, столицата на Естония. Средновековният град е известен със своето скандинавско излъчване и впечатляваща архитектура. Ще разгледаме средновековния замък „Томпеа“, Фестивалната зала , катедралата „Александър Невски“ и др. Свободно време за обяд в Талин. Връщане на кораба. Потегляне към Стокхолм. Вечеря. Нощувка на кораба.

Ден 4: Стокхолм
Закуска. Слизане от кораба в Стокхолм. Преминаване на паспортен контрол. Туристическа обиколка на Шведската столица. Обиколката включва – разходка из старата част на града „Гамла Стан“ и централният площад „Сторторгет“. Ще минем покрай рицарският дворец „Ридархюст“ и църквата „Ридархолмскиркан“. Връщане на кораба. Минаване през паспортен контрол. Потегляне към Хелзинки. Вечеря. Нощувка на кораба.

Ден 5: Хелзинки
Закуска на кораба. Пристигане в Хелзинки. Минаване през паспортен контрол. Туристическа обиколка на Хелзинки. Разглеждане на основните забалежителности във Финландската столица: Площада на сенаторите, който впечатлява със своята уникална неокласическа архитектура. Ще минем покрай някои от най-известните сгради в Хелзинки, а именно на Хелзинския университет, на Министерството, Библиотеката и др. Свободно време за обяд. Връщане на кораба. Преминаване през паспортен контрол. Кораба потегля към Санкт Петербург. Вечеря. Нощувка на кораба.

Ден 6: Санкт Петербург
Закуска на кораба. Пристигане в Санкт Петербург. Слизане от кораба. Екскурзия до град Пушкин. Ще видите дворцовия ансамбъл Царско Село, бивша резиденция на руските императори, блестящ паметник на световната архитектура от 18 и 19 век. Ще посетим Екатерининския дворец с прочутата кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове. Настаняване в хотел 3* в Санкт Петербург. Нощувка.

Ден 7: Санкт Петербург
Закуска. Екскурзия до Ермитажа - най-величествения музей в света - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменната ера до нашето столетие. Свободно време в центъра на града. След обяд: екскурзия до Петерхоф - лятната резиденция на руските императори, построен с идеята да съперничи по пищност и красота на двореца във Версай. Ще се разходим в парка, ще видим уникалните фонтани и каскади, ще посетим Големия Дворец. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8: Санкт Петербург – Москва
Закуска. Екскурзия до Петропавловската крепост, построена от Петър І. Тук се намира и известната катедрала „Св.Св. Петър и Павел“, където са погребани всички руски царе от Петър Първи до Александър Трети. Тук почиват и тленните останки на император Николай Втори, неговото семейство и лична свита, в параклиса „Света Екатерина“. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан”. Пътуването продължава около 4 часа. Пристигане в Москва. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 9: Москва
Закуска. Екскурзоводска програма на български език в руската столица - уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Москва е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Обиколката включва разглеждане на основните забележителности в Москва - Червения площад, който заедно с Кремъл е включен в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО, катедралата Василий Блажени (с кръглите си брилянтно оцветени куполи църквата прилича на замък от приказките, построена е по времето на Иван Грозни през 1550 г., след победа над татарите, днес тя е едно от архитектурните чудеса на света), мавзолея на Ленин, храма на Христос Спасителя (построен в знак на благодарност към Бог за помощта и застъпничеството в трудните времена за Русия и преди всичко войната срещу Наполеон през 1812 г.), Новодевичи манастир (вероятно най-добре познатият манастир в Москва, построен през 1524 г. от принц Василий III в чест на победата при Смоленск, останал непокътнат от XVII век досега), Большой театър (най-влиятелната културна институция на Русия, процъфтяваща както при управлението на царете, така и на съветските държавни ръководители, чийто репертоар все още се състои предимно от руска класика) и други.
След обяд посещение на Третяковската галерия – една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на известни руски художници. Със своите около 100 000 картини тази галерия притежава най-голямата и най-значима колекция на руско изкуство от XIX и XX век в света. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 10: Кремъл
Закуска. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Построен е по заповед на княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашния си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралата „Успенски събор”, камбанарията „Иван Велики“, катедралата „Благовещенски събор”, катедралата „Архангел Михаил” и катедралата „Дванадесетте апостоли”. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Свободно време за обяд.
След обяд посещение на Оръжейната палата, основана е по времето на Иван III под името Голямата хазна. Освен оръжия и снаряжение, тук се съхраняват императорската корона, троновете на руските царе, златни и сребърни скъпоценности, дарове от чужди дипломати, каляски, военни трофеи, както и някои от световно известните яйца Фаберже. Яйцата на Фаберже са сред най-скъпите бижутерийни изделия в света. Те привличат погледа като магнит с царствената си осанка и сияние. Трансфер до летище Шереметиево за полет до България в 20.05ч. Пристигане на летище София вечерта.
Допълнителна информация
Цени за настаняване в четворна каюта без прозорец
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Възрастен на допълнително легло
15.08.2020 3498 лв. 3728 лв. 3438 лв.
29.08.2020 3498 лв. 3728 лв. 3438 лв.

Цени за настаняване в двойна каюта без прозорец
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Възрастен на допълнително легло
15.08.2020 3618 лв. 3848 лв. 3516 лв.
29.08.2020 3618 лв. 3848 лв. 3516 лв.

Цени за настаняване в четворна каюта с прозорец
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Възрастен на допълнително легло
15.08.2020 3538 лв. 3778 лв. 3478 лв.
29.08.2020 3538 лв. 3778 лв. 3478 лв.

Цени за настаняване в двойна каюта с прозорец
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Възрастен на допълнително легло
15.08.2020 3648 лв. 3938 лв. 3620 лв.
29.08.2020 3648 лв. 3938 лв. 3620 лв.

Цени за настаняване в единична каюта без прозорец
Дата Единична стая
15.08.2020 4828 лв.
29.08.2020 4828 лв.

Забележки:
Цената за дете е валидна при настаняване с двама възрастни. Дете се настанява на допълнително легло
Семейство с две деца се настанява в две съседни двойни стаи и се заплаща стойността на турист в двойна стая

Цената включва:
амолетени билети София – Москва/ Санкт Петербург - София с АК България Еър
Летищни такси за самолетните билети
Чекиран багаж до 23 кг., ръчен багаж до 10 кг.
2 нощувки със закуски в хотел 3* в Москва
Пътуване с високоскоростен влак „Сапсан“ от Москва до Санкт Петербург
3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Санкт Петербург
4 нощувки със закуски на круизен кораб «Принцеса Анастасия» в избрания тип каюта
4 вечери на круизен кораб «Принцеса Анастасия»
Трансфери на място с автобус летище - хотел - летище;
Туристическа обиколка на Москва с екскурзовод на български език
Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали с екскурзовод на български език
Туристическа обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език
Посещение на Петропавловската крепост с екскурзовод на български език
Туристическа обиколка в Талин с екскурзовод на български език
Туристическа обиколка в Стокхолм с екскурзовод на български език
Туристическа обиколка в Хелзинки с екскурзовод на български език
Посещение на Петерхоф с екскурзовод на български език, , с включена входна такса за двореца
Екскурзия до Царско село с екскурзовод на български език, с включена входна такса за Екатерининския дворец
Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език, с включена входна такса
Екскурзоводско обслужване / водач на български език по време на пътуването
Посещение на Оръжейната палата
Посещение на Третяковската галерия
Входни такси на посещаваните по програмата обекти

Цената не включва:
Всичко, неописано в „Цената включва“
Обяди и вечери, извън описаните в „Цената включва“
Виза – 120 лв.
Виза съпорт – 40 лв.
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 30 000 евро, ЗАД „Армеец“ – 21лв. за лица до 69години /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 30 000 евро, ЗАД „Армеец“ – 51лв. за лица над 69години /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
Разходи от личен характер;
Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел
Застраховка “Отмяна на пътуване”. За повече информация обадете се в офиса ни.

Допълнителна информация:
 • Офертата важи при минимум 30 туристи
 • При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
 • За издаването на виза за Русия е задължително да имате сключена медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина”, с покритие минимум 30 000Евро. Ако сключите индивидуално такава застраховка, е необходимо да я представите в офиса ни
 • Необходими документи: задграничен паспорт и виза. За деца под 18г пътуващи без един или двама родители- нотариално заверено пълномощно.
 • Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел
 • Необходими документи за руска виза: валиден международен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), актуална снимка паспортен формат
 • Температури през Май 7℃ - 12℃ и Август 12℃ – 24℃
 • Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страната

Срокове и начин на плащане :
Депозит - 50% при резервация.
Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване

Срокове за анулации и неустойки :
 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – глоба в размер на 100 лв на турист.
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
 • под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.