Автобусни екскурзии

Метеора - долината Темпи - Вергина - Едеса - Солун
Маршрут:
Варна – Шумен-Търговище-Велико Търново-София – Калабака- Метеора – Едеса- Вергина – Солун

Продължителност:
4 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
02.09.2022 г.,    29.09.2022 г.,    20.10.2022 г.

Цена от: 249 лв.
Програма
ПРОГРАМА:
1 ден- Варна – Шумен
Отпътуване от Варна около 22.30 ч
От Шумен * 23:00ч./ За група от 12 човека и нагоре отпътуването от Шумен се осъществява от ОМВ до магазин БИЛА , за бройка по малка от тази автобусът взима туристите от 5 – ти километър /
2 ден –Търговище-Велико Търново-Севлиево – София – Вергина – Едеса
От Велико Търново Автогара Юг – в 01.30 ч. / От Севлиево бензиностанция ЕКО до Идеал Стандарт около 02:30ч. / От София пл.Александър Невски около 05:30ч. Преминаване на границата Кулата – Промахон. Водния град – Едеса. Един от най- красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Ако бяхте дошли в Едеса преди ХIV в., на върха на платото щяхте да видите езеро. В края на века то преляло и дало началото на реките и на водопадите. Водопадът Каронос е най-големият и най-посещаваният в Едеса. Градската община го е опасала със стълби, пътеки, амфитеатрални пейки и художествено осветление. Свободно време . Отпътуване за Вергина и посещение на гробницата на Филип Македонски .Вергина е първата столица на древното македонско царство. Свободно време и възможност за посещение на гробницата музей на Филип II Македонски. Отпътуване за Паралия Катерини .Настаняване в хотела. Нощувка
3 ден –Паралия Катерини – Метеора – Долината Темпи с извора на Афродита и скалната църква «Света Параскева «
Закуска.Ранно Отпътуване Скалните манастири Метеори. По пътя посещаваме долината Темпи, в подножието на Олимп и чудотворните „извори на Афродита” с лековита и светена вода. Ще посетим и скалната църква „Св. Параскева”. След кратка фото пауза отпътуваме за Метеора - Там където небето среща земята . От някога двадесет и четирите манастира в Метеора днес действащи са само шест .Метеорите са една от най-голямите групи манастири след Атон. Датират от 11в., когато се заселват първите отшелници там. Обявени са от ЮНЕСКО като уникален феномен на културното наследство. В манастирите се съхраняват уникални фрески, икони и стринни реликви. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони „Зиндрос”. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира./ Входните такси за манастирите не са включени в пакетната цена – 3 евро на манастир /Надвечер връщане в хотела.Вечерта * По-желание вечерта Гръцка вечер в таверна с бузуки, танци и вечеря . Нощувка.
4 ден – Паралия Катерини – Солун – България
Закуска. Отпътуване за Солун около 08:30ч. Пристигане в пристанищния град около 09:30ч. Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на града с екскурзоводско обслужване - Бялата кула - символ на града; църквата "Св. св. Кирил и Методий"; площад "Наварино" с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта "Ептапиргио" с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата "Св. Димитър" - необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър. Свободно време за обяд в крайморските таверни или ароматно гръцко кафе. Отпътуване за България. Пристигане в съответния град вечерта /във Варна около 01:30 рано сутринта на следващия ден /

Допълнителна информация
Пакетанaта цена е в лева на човек и включва:
• транспорт с лицензиран автобус
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Паралия Катерини
• медицинска застраховка за лица до 65 год.
• Екскурзоводско обслужване по целия маршрут и престоя
• Панорамна обиколка на Солун
• Екскурзия до Вергина гробницата на Филип Македонски и Водния град Едеса с неговите водопади

Цената не включва:
• Екскурзия до Метеора ,долината Темпи и извора на Афродита – 15 евро / 30 лв /
• входни такси за скалните манастири (около 3 EUR за всеки манастир);
• входна такса за гробницата музей на Филип Македонски във Вергина (12 EUR);
• Гръцка вечер с вечеря в традиционна таверна с бузуки музика - 30 EUR / при мин.брой туристи 20 човека /
• доплащане за медицинска застраховка за лица от 65г. до 75 год. – 6 лв/75г. – 80г – 8.00 лв
• Такса престой в Гърция / в сила от 01.01.2018/– 0.5 евро/ 1.5 евро в зависимост от категорията на хотела на стая на ден / заплаща се на екскурзовода по време на пътуването /
• Доплащане за единична стая – 65 лв за целият период

Забележка: Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително от България в офиса на Агенцията или банков път.
Програмата е предварителна и може да търпи промени в хода на екскурзията без това да ощетява туристите или да отпадат обекти.
Входните такси на обектите са актуални към момента на изготвяне на програмата и ТО не носи отговорност ако в последствие бъдат променени от съответния обект.
Местата в автобуса са по реда на записване (по датата на сключване на договор за организирано пътуване и внесено капаро).

Mинимален брой участници: 35
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване
Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута. за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
Начин на плащане: 30% при сключване на договор за организирано пътуване.Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване.