Автобусни екскурзии

ЛУТРАКИ ПОЗАР ТЕРМАЛНИЯ СПА КУРОРТ НА ГЪРЦИЯ
Маршрут:
Варна-Шумен-Лутраки Позар – Водния град Едеса-Кастория и езерото Орестиада-Солун

Продължителност:
5 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
25.09.2024 г.,    09.10.2024 г.,    06.11.2024 г.

Цена от: 385 лв.
Програма
Екскурзия до СПА курорта на ГЪрция – Лутраки Позар

Лутраки е невероятно място - Лечебните води от шест минерални извора с различна температура се събират заедно, за да образуват естествена река с невероятни естествени водопади. Едната половина от реката е със студена вода, а другата половина от водите на реката са с температура 37 градуса, истински феномен на природата сред зеленина.Това място го наричат “Градините на РАЯ”, а лечебните води на реката – благословени. Възможност за денонощно къпане в басейните на открито:в коритото на самата река или в закритите басейни на специално изградения за целта – СПА център

Маршрут : * Добрич- Варна – Шумен-Търговище-Велико Търново-София – Серес- СОлун-Лутраки


1 ден- Варна – Шумен

Отпътуване от Варна около 22.30 ч

От Шумен * 23:30ч от ОМВ до магазин БИЛА на бул.Симеон Велики

2 ден –Търговище-Велико Търново-Севлиево – София – Лутраки

От Велико Търново Автогара Юг – в 01.30 ч.рано сутринта ПРЕД автогара Юг. / От Севлиево бензиностанция ЕКО до Идеал Стандарт около 02:45ч. Рано суринта/ От София паркинга на Стадион Васил Левски около 05:30ч. Преминаване на границата Кулата – Промахон. Пристигане в Спа курорта Лутраки Позар и Настаняване в хотела.Свободно време за почивка, ползване на басейна на хотела ИЛИ трансфер до естествените минерални басейни и Спа центъра с минерални извори в Лутраки. връщане в хотела.Нощувка.


3 ден –Лутраки Позар – Водния град Едеса – Лутраки Позар

Закуска. Свободен ден за СПА развлечения или по желание и срещу допълнително заплащане: Полудневна екскурзия до град Едеса, някога българския град на водите - Воден

Водния град – Едеса .Един от най- красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Ако бяхте дошли в Едеса преди ХIV в., на върха на платото щяхте да видите езеро. В края на века то преляло и дало началото на реките и на водопадите. Водопадът Каронос е най-големият и най-посещаваният в Едеса. Градската община го е опасала със стълби, пътеки, амфитеатрални пейки и художествено осветление. Свободно време за разходка , снимки и обяд.Връщане в Лутраки и трансфер с автобуса до минералните извори на курорта, разполагащи се на площ от 75 м2. и на 390 м. надморска височина. Водите на шест минерални извора с различна температура се събират заедно, за да образуват естествена река с впечатляващи естествени водопади. Едната половина от реката е със студена вода, а другата половина от водите на реката са с температура 37 градуса и цялото това чудо на Природата тъне сред оазис от зеленина на окръжаващата го гора. Неслучайно местните жители наричат това благодатно място – градините на РАЯ, а лечебните води на реката – благословени.

Връщане в хотела късния следобед.Нощувка.4 ден – Лутраки позар – Кастория и езерото Орестиада

Закуска. Свободен ден за СПА развлечения в курорта или по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия до Кастория с езерото Орестиада и остров Свети Ахил в езерото Малка Преспа.

Отпътуване за Кастория или още някога българският град Костур и езерото Орестиада - живописен град, разположен на полуостров в Костурското езеро, днес наречено Орестиада. С автобуса по пътя край езерото бавно обхождаме града, за да посетим манастира „Света Богородица Мавротиса”, граден през 10 век. Както манастира, така и всички останали градени по това време черкви носят белезите на ранния български живописен стил. Завръщане в центъра на Кастория и свободно време За разходка, кафе и снимки .Отпътуване към Лутраки и връщане в хотела надвечер.Нощувка.5 ти ден Лутраки- Солун – България

Закуска.Отпътуване за Солун около 08:30ч. Пристигане в пристанищния град около 10:00ч. Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на града- Бялата кула - символ на града; църквата "Св. св. Кирил и Методий"; площад "Наварино" с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта "Ептапиргио" / отдолу/; църквата "Св. Димитър" - необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър. Свободно време за обяд в крайморските таверни или ароматно гръцко кафе Отпътуване за България. Пристигане в съответния град вечерта /във Варна около 01:30 рано сутринта на следващия ден /


Допълнителна информация
ЦЕНИ


За дата 25.09.2024 На човек в двойна стая Трети възрастен в двойна стая Дете от 02г.- 11.99 г. С двама възрастни в стая
Отпътуване от Варна /Шумен 399 лв 370 лв 335 лв
Отпътуване от Търговище/Велико Търново / Севлиево 390 лв 361 лв 325 лв
Отпътуване отСофия 385 лв 356 лв 320 лв


За дати 09.10.2024 и 06.11.2024 На човек в двойна стая Трети възрастен в двойна стая Дете от 02г.- 11.99 г. С двама възрастни в стая
Отпътуване от Варна /Шумен 435 лв . 410 лв 390 лв
Отпътуване от Търговище/Велико Търново / Севлиево 430 лв 405 лв 380 лв
Отпътуване от София 420 лв 400 лв 375 лв


Отпътуване от Добрич при 12 човека и повече – 18 лв на човек в двете посокиПакетанaта цена е в лева на човек и включва:

транспорт с лицензиран автобус
Пътни такси
3 нощувки със закуски в Spa hotel Four Epoxes 3+* в Лутраки
медицинска застраховка за лица до 65 год.
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут и престоя
Панорамна обиколка на Солун
Всички трансфери до изворите описани в програмата
Ползване на Спа центъра на хотела/ Вътрешен басейн,джакуси,сауна,парна баня/

Цената не включва:

  • Екскурзия до Водния град Едеса – 10 евро
  • доплащане за медицинска застраховка за лица от 65г. до 75 год. – 6 лв/75г. – 80г – 8.00 лв
  • Такса престой в Гърция / в сила от 01.01.2024/– между 3 и 7 евро в зависимост от категорията на хотела на стая на ден / заплаща се на екскурзовода по време на пътуването , за да не става струпване на рецепция/
  • Доплащане за единична стая – 150 лв за целият период
  • Екскурзия до Кастория и езерото Орестиада – 20 евро
  • Входна такса за ползване на естествения басейн на реката (3 EUR), открития басейн в СПА центъра на реката (4 EUR) и закрития басейн в СПА центъра на на реката (5 EUR)
  • Масажи в СПА хотел „Четири сезона”
  • Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);


Забележка :

Часовете на отпътуване от съответните градове са предварителни и мога да търпят промяна .Точният час на отпътуване се получава от клиентите 2 дни преди отпътуване по вайбър или телефон от страна на Агенцията , в която са се записали!
Oтпътуванията от Дорбич се потвърждава минимум 5 дни преди тръгване. Ако не е събран необходимият минимум по дадената дата, то на клиента се предлага и опция за самостоятелно придвижване до Варна. Несъбрания минимум за трансфера не е основание за отказ от пътуването
Програмата е предварителна и може да търпи промени в хода на екскурзията без това да ощетява туристите .
Входните такси на обектите са актуални към момента на изготвяне на програмата и ТО не носи отговорност ако в последствие бъдат променени от съответния обект.
Местата в автобуса са по реда на записване / по датата на сключване на договор за организирано пътуване и внесено капаро /


Mинимален брой участници: 35

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута. за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане: 30% при сключване на договор за организирано пътуване.Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване.Лутраки Позар е едно невероятно място, сякаш недокоснато от времето.Имаш чувството, че си се върнал няколко хилядолетия назад и си представяш древните македонци, които най-непринудено се къпят във ваничките, като в природно джакузи сред разкошна широколистна гора.

Курорта е неповторим и изключителен с това, че едновременно и един до друг се намират ледено студени и топли минерални извори, благодатно изливащи и събиращи водите си в една цяла река.

Водата в реката от едната страна е ледена, но само на метър разстояние вече е топла минерална вода с температура 37 градуса, която пуска мехурчета като джакузи.

Около тези безбройни изворчета с топла вода гърците още от древността са оформяли ванички, ползвайки кръгли, бели речни камъчета и така всеки се топвал в собствената си ваничка.

Днес на мястото, освен естествения басейн в коритото на реката е изграден и закрит СПА център, който предлага: четири басейна разделени за ползване от мъже и жени, външен басейн и масаженн център.

Спа центърът, както и басейна, естествено образуван в реката са с работно време от 07:00 до 22:00 часа през топлите месеци и от 09:00 до 20:00 часа през зимата. Таксата за ползване на естествения басейн в реката е 3 евро, за ползване на открития басейн се заплаща – 5 евро, а за закритите басейни таксата е 6 евро.

В градчето има множество, потънали в цветя и зеленина самобитни, семейни хотели. От заведенията се носи неповторима, жива музика, която може да чуеш само в Гърция.