ПОЧИВКИ ОТ ВАРНА

Банкок и почивка на екзотичния остров Ко Самуи – от Варна
Маршрут:
Варна – Истанбул – Банкок – Ко Самуи – Банкок – Истанбул – Варна

Продължителност:
13 дни / 10 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
07.02.2025 г.

Цена от: 4480 лв.
Програма
Докоснете се до изискания уникален дух на Тайланд! В този екзотичен кът на света, всяка дестинация е пълна с безброй вълнуващи преживявания, които ви карат да се влюбите в красивата природа, богатата култура и древната история.

В Тайланд, златните плажове на островите, изпълнени с изисканост, оживяват в слънчеви танци, а градове пулсират, изпълнени с енергия. От изток до запад, Тайланд привлича със своето изкусително кулинарно изкуство и традиционни тайландски масажи.

Завършете това прекрасно пътуване на луксозен остров, в който ще откриете удоволствието от почивката сред екзотичната природа.АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:

Самолетни билети Варна – Истанбул – Банкок –Истанбул – Варна с вкл. 25 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж с гарантирани места
Самолетни билети за вътрешен полет Банкок – Ко Самуи – Банкок с вкл. 20 кг. чекиран и 5 кг. ръчен багаж
Запознаване с древни исторически и архитектурни забележителности и емблематични храмови комплекси в столицата Банкок
Възможност за посещение на древната сиамска столица Аютая.
Възможност за посещение на плаващия пазар и пазара на ж.п. релсите.
Екзотична почивка на луксозния остров Ко Самуи.
Възможност за избор между 2 хотела в Ко Самуи.
Богата допълнителна екскурзионна програма в Ко Самуи.
Докосване до традициите, бита и древната история на Тайланд
Подбрани и изпитани комбинации от хотели по програмата;
Водач-преводач от агенцията при 15 туристи;
Пътуване в малки групи, с персонално внимание към всеки турист.
1 ден Варна – ИСТАНБУЛ-БАНКОК

Събиране на групата на летище Варна, за полет от Варна за Банкок през Истанбул с Турските авиолинии в 10:05 часа. Пристигане в Истанбул в 12:15. Полет Истанбул – Банкок в 15:20.

2 ден Пристигане в Банкок

Пристигане на летище Банкок. Добре дошли в рая на удоволствията! Посрещане от фирмата партньор и местния водач.

След уреждане на визовите и митнически формалности ще започне нашата обиколка в Банкок. Ще посетимтри най-популярни будистки храма в Банкок : Големият дворец , Легналият Буда в храма Ват По и Златния Буда в храма Ват Траймит. Големият дворец е разположен близо до бреговете на река Чао Прая, той е идеалният пример за древен сиамски дворец. В рамките на комплекса е Храмът на Изумрудения Буда (Wat Pra Kaew). Според легендата Изумруденият Буда е статуя създаден в Индия през 43 г. пр.н.е. в град Паталипутра, където остава в продължение на 300 години. През 4-ти век е отнесена в Шри Ланка от будистки монаси, които са я спасили от унищожение по време на война. В крайна сметка, статуята си успява да стигне до Тайланд и е преместена във Ват Пра Каев през 1779 г. Тя притежава три различни комплекта златни дрехи, които се сменят от Краля на Тайланд по време на церемония за смяната на сезоните.

Ват По е будистки храмов комплекс, известен като Храмът на легналия Буда. Свързва се с крал Рама I , който възстановява храмовия комплекс и го превръща в негов основен храм. Комплекса съдържа най-голямата колекция от изображения на Буда в Тайланд и се счита за най-ранния център за обществено образование в страната, а мраморните илюстрации и надписи, поставени в него, са признати от ЮНЕСКО в неговата програма „Паметта на света“ . В храма се помещава и школа по тайландска медицина и е известен също като родното място на традиционния тайландски масаж. Основна атракция в храма е 46 метровата статуя на лежащ Буда, изобразяваща навлизането на Буда в Нирвана и изцяло позлатена отвън.

Ще завършим обиколката с посещение на една от най-сниманите забележителности в Банкок, Ват Траймит.Според тайландските стандарти Ват Траймит се счита за доста скромен храм. Основната причина да е толкова посещаван е най-голямото и великолепно в света изображение на Буда от масивно злато, известно на тайландски като Phra Buddha Maha Suwanna Patimakorn. Съобщава се, че високото близо 3 метра изображение на Буда се състои от приблизително 83% чисто злато и тежи пет и половина тона, което го прави струващо над 250 милиона долара при днешните цени на златото. Емблематичният Буда в стил Сукотай, изработен през 13-ти век, дълго време е криел своята истинска стойност под наметало от гипс и циментова замазка. Този козметичен воал успешно е скрил изображението от любопитните очи на нахлуващите бирмански армии, крадци и грабители в продължение на няколко века. По време на преместването на статуята през 1955 г. мазилката на външния слой е отчупена и златото е открито. На 2-рия етаж на храма се намира Yaowarat Chinatown Heritage Center , малък, но завладяващ музей с мултимедийни експонати за историята на китайския квартал на Банкок и неговите жители, докато на 3-тия етаж се помещава изложбата Phra Buddha Maha Suwanna Patimakorn , която има експонати за това как е направена златната статуя.

Настаняване в хотела. Свободно време за почивка и самостоятелни занимания. Нощувка.

3 ден Банкок

Закуска. Свободно време за самостоятелни занимания.

По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до древната сиамска столица Аютая

След закуска, на сутринта потегляме за среща с миналото на Тайланд. Аютая се простира на изкуствено създаден остров, заобиколен от канал, който свързва трите вливащи се в него реки. В тези условни водни граници са разпръснати около 300 храмове, датиращи от различни епохи. Цели 33 крале са царували в миналото в този град. Тук са се стичали не само търговци от Близкия и Далечния Изток, но и от цяла Европа. През 1767 г. градът е сринат до основи в резултат на бирманското нашествие. Днес Аютая е домакин на някои от най-важните исторически забележителности на Тайланд и е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Ще посетим някои от най-интересните храмове в старата столица

Wat Yai Chai Мongkhon е един от най-важните храмове в Аютая и за разлика от много други е все още действащ храм и манастир. Когато Аютая е създадена като столица на Сиам през 1350 г., крал У-Тонг провъзгласява мястото за кралски храм и е известно като Wat Chao Phraya Thai. След като крал Наресуан отблъсква бирманското нашествие, той нарежда храма да бъде разширен в прослава на тази важна победа и го преименува на Wat Yai Chai Mongkhon, което се превежда като „Великият манастир на благоприятната победа“.Изключително внушителна е централната ступа на храма, която може да се види отдалеч. В него се намира статуя на легнал Буда, построена по време на управлението на крал Наресуан, както и множество статуи на бойни петли, които той притежавал и били известни със своята сила и храброст.

Wat Phanan Choen, един от най-посещаваните храмове в Аютая, е разположен в южната част на града, на пресечната точка на реките Чаопрая и Пасак. Храмът е издигнат през 1324 г., 26 години преди крал У Тонг основе новата столицата в Аютая. Специалното в този храм е гигантската позлатена статуя на Буда. Тя е направена от тухли и хоросан с ширина 14 метра и височина 19 метра. За тайландците това е най-старата и най-красивата статуя, която те наричат „почтения баща“.

Wat Mahathat е храм, построен в края на кралския дворец на Аютая и е бил един от най-важните храмове в столицата, използван от крале и други висши служители. Именно тук са се съхранявали мощите на Буда, заедно с други важни съкровища на кралството. Важни кралски церемонии и тържества са се провеждали в храма. В югоизточния ъгъл на храмовия комплекс се намира едно от най-емблематичните изображения в Wat Mahathat (и вероятно в цяла Аютая). Главата на статуя на Буда, поставена тук преди десетилетия, изглежда като прегърната от корените на дърво, които са преплетени около нея.

След храмовите комплекси, на борда на традиционна лодка с дълга опашка, ще се насладим на живописен круиз около острова, наблюдавайки руините на града от различна гледна точка. След обяд в местен ресторант, ще продължим към Kamphaeng Phet, провинция в централен Тайланд на река Пинг. Главния град е бил кралски град в Кралство Сукотай през 14 век, тогава известен под старото си име Chakangrao. Името Kamphaeng Phet означава „стена, твърда като диамант“ и това не е случайно, тъй като града е формирал важна част от отбранителната система на Аютая. Връщане в Банкок.

Екскурзията се осъществява при мин. 10 участника. Цена на човек при мин. 10 участника – 180 лв. с включен обяд.

4 ден Банкок

Закуска. Свободно време за самостоятелни занимания.

По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до плаващия пазар и пазарът на ж.п. линията

Днес ще имате възможност да се запознаете с местните бит и култура по различен начин. За да усетите душата на автентичния Банкок, ще се отправим на пътешествие на около 100 км. извън столицата до плаващия пазар Damnoen Saduak. Ще останете впечатлени от колорита, вкусовете и екзотичните аромати, които доминират на пазара. Обиколката ни ще започне с живописна разходка с традиционна лодка, като по пътя ще минем покрай крайречни селца и плодови ферми. След това ще се „потопим“ в сърцето на самия плаващ пазар. Ще имате безброй възможности за снимки по пътя, както и на самите фермери, които продават своята продукция от традиционните лодки. След това ще посетим малкия храм Wat Bang Kung – уникален и изящен будистки обект, който се слива със заобикалящата го джунглаа. Корените на дърветата обгръщат храма в необичайна прегръдка и наистина е едно незабравимо преживяване. След това ще се отправим към железопътния пазар в Samut Songkhram. Пазарните сергии са разположени буквално на железопътните релси, така че когато приближи влак, продавачите с изключителна бързина и ловкост разчистват сергиите и продуктите си от релсите. Едно наистина уникално място, което е задължително за посещение. Връщане в Банкок. Свободно време за почивка. Екскурзията се осъществява при мин. 10 участника. Цена на човек при мин. 10 участника – 170 лв.

Нощувка.

5 ден Банкок – Ко Самуи

Закуска. Трансфер до летището на Банкок за полет до остров Ко Самуи, където ни очакват няколко прекрасни плажни дни сред природата на един от най-луксозните острови в Тайланд.

Ко Самуи в провинция Сурат Тани е една от най-популярните туристически дестинации в Тайланд. Островът има красиви плажове, водопади, невероятни гледки, храмове, както и оживено рибарско селище и няколко уелнес спа центъра от световна класа. Бил е обитаван вероятно за първи път преди около 15 века, заселен от рибари от Малайския полуостров и Южен Китай. Самуи е третият по големина остров в Тайланд. Някои хора смятат, че името му произлиза от малайската дума saboey , или „сигурно убежище“, а други го свързват с „красив плаж“. Ко Самуи е дом на някои от най-красивите плажове в Тайланд. Сред известните плажове са Chaweng Beach, Lamai Beach, Maenam Beach и Choeng Mon Beach. Тази космополитна дестинация привлича широка гама от посетители с невероятни плажове и много забавни дейности. Атракциите на Ко Самуи се простират отвъд красивите плажове, с които е известен островът, въпреки че те определено са привлекателни сами по себе си. Ако обаче искате да си починете от цялото това излежаване в пясъка, има множество необичайни неща, които може да видите и да се възползвате максимално от уникалната култура и чар на острова.

Wat Phra Yai – Наричан още Храмът на Големия Буда – е една от най-емблематичните забележителности в Ко Самуи. Има гигантската златна статуя на Буда, седнала в поза на лотос, която е висока 12 метра и е символ на мир и просперитет.

Скалите Хин Та и Хин Яй са естествени скални образувания, известни още като скалите Дядо и Баба. Те наподобяват мъжки и женски полови органи и се смята, че носят плодородие и късмет.

Красивите водопадите На Муанг, Рибарското селище и Тайната градина на Буда са също сред местата, които впечталяват на острова.

Нощният живот на Ко Самуи е известен като един от най-добрите в Тайланд, ако не и в света. Партитата при пълнолуние на острова са легендарни и продължават да привличат безкраен поток от посетители, желаещи да купонясват на мекия бял пясък до зори. Богатството и разнообразието от дискотеки, клубове и бирени барове също е основна причина, която привлича оживена млада тълпа от празнуващи.

На летището ще ни посрещне местния представител за трансфер до хотела и настаняване. Следват няколко наистина безгрижни дни на релакс и пълна почивка. Свободно време. Нощувка.

6 ден Ко Самуи

Закуска. Свободно време за плаж и почивка на острова. Нощувка.

7 ден Ко Самуи

Закуска. Свободно време за плаж и почивка на острова.По желание и срещу доплащане възможност за Цeлодневна екскурзия до островите Ко Тао и Ко Нанг Юан с моторна лодка

Ко Тао или   „Островът на костенурките“ е част от архипелага Чумпхон на западния бряг на Тайландскиязалив провинция Сурат Тани. Гмуркането е изключително популярно в Ко Тао поради ясната видимост, приемливите цени, топлата вода и разнообразието от морски животни, които може да видите – тропическиморски животни, гигантски миди и цветни риби. Има малко над 25 места за гмуркане, които да изследвате. Островът е важно място за размножаване на ястребови и зелени костенурки . Chumpon Pinnacle е място за гмуркане на запад от острова, което привлича гмуркачи, търсещи китови и бикови акули. Мястото е дом на над 130 вида твърди корали и над 223 вида рифови риби, принадлежащи към 53 семейства. Голям брой гранитни камъни, както в горите, така и по плажовете на Ко Тао, привличат нарастващ брой катерачи.

Ко Нанг Юан е остров с бял фин пясък и кристално чиста вода, който подхожда най-вече на любителите на спокойствието. Плитководните и дълбоководни коралови рифове, които са красиви и все още непокътнати, привличат редовно посетители гмуркачи. Прекрасна линия от три плажа, където островите са свързани с пясък е мястото с красиви изгреви и залези. В южната част на острова се намира масив от подводни скали с много малки подводни пещери. Има и по-дълъг масив подводни скали, разположени на север. За тези, които не искат да се гмуркат, плуването също е чудесен избор, тъй като курортът вече поставя шамандури, за да предотврати навлизането на лодки с дълга опашка в района. Може да се разходите с такава лодка, за да видите забележителностите на плажа, красивите места за гмуркане и особено гигантските скали в задната част на Ко Нанг Юан, които са защитавали острова от векове. В средата на пътуването ще видите и плажа с бял пясък, който свързва трите островчета.

Посещението на този морски рай ще започне с вземане от хотела и трансфер до кея в 9:00 часа, където след настаняване и лека закуска лодката тръгва за Ко Нанг Юан. Първата точка за гмуркане с шнорхел е един от красивите заливи в Ко Тао. –съобразено с метеорологичните условия.Следва обяд на бюфет в ресторант на острова. Следобед имате време да се насладите на Ko Нанг Юан – гмуркане с шнорхел, плуване, разходка с лодка или просто почивка и слънчеви бани на красивия плаж. В 15:00 Отпътуване за Ко Самуи и трансфер обратно до хотела. Екскурзията се осъществява при мин. 10 участника. Цена на човек при мин. 10 участника – 165 лв.

Нощувка.

8 ден Ко Самуи

Закуска. Свободно време за плаж и почивка на острова. Нощувка.

9 ден Ко Самуи

Закуска. Свободно време за плаж и почивка на острова. По желание и срещу доплащане възможност за Целодневна екскурзия в Национален морски парк Aнг Тонг с моторна лодка

Aнг Тонг е национален морски парк на Тайланд, разположен в провинция Сурат Тани в Тайландския залив на Южнокитайско море. Морският парк се състои от 42 острова с обща площ около 102 kм². Паркът е създаден на 12 ноември 1980 г. Името му означава „купа със злато“. Повечето от островите са разположени близо един до друг, създавайки живописна панорама от острови, разпръснати по синия хоризонт. Според администрацията на морския парк около 16 вида бозайници живеят на островите, 14 вида влечуги, 5 вида земноводни и около 50 вида птици, но е много вероятно повечето видове, регистрирани на островите Ко Самуи и Ко Панган, също да живеят в парка. Някои от редките бозайници на островите са леопардови котки, котки риболовци, тъмнолистни маймуни, дългоопашати макаци, диви свине и гладкокосмести видри. Някои видове птици са кралски рибари, белокоремни морски орли,тихоокеански рифови чапли, евразийски горски бекас и други. Девствени плажове, тюркоазена вода, изумрудено езеро, лотосова пещера, специален вид орхидеи – това са само малка част от красотите на морския парк. Някои от островите са покрити с буйна растителност и имат свой собствен характер. На големите острови преобладават вечнозелени широколистни дървета и тропически храсти; на варовиковите острови – кактуси и специално засадени мангрови гори по плажове и заливи. В северната част на архипелага има няколко скалисти острова, с подводни пещери, в които гъмжи от стотици разноцветни морски риби, идеално място за гмуркане с шнорхел.

Екскурзията ще започне сутринта с трансфер от хотела до кея, където след лека закуска и получаване на оборудване за шнорхелинг ще потеглим към парка. След пристигане ще ви отведем на приключение за гмуркане с шнорхел и след това ще се разходим, за да видим красотата на Изумруденото езеро и околните невероятни гледки. Обяд на шведска маса на остров Ко Ву Та Лап, където се намира Седалището на националния морски парк.

Ко Ву Та Лап е вторият по големина остров и се намира в сърцето на националния морски парк. На тайландски език името му означава „Остров на спящите крави“. Островът има чист плаж с бял пясък. В дълбините на плажа има стръмна пътека, водеща до пещера със сталагмити и сталактити, които приличат на лотосови цветя. В близост до плажа има пешеходна пътека, водеща до наблюдателните площадки на върха на планината. Разстоянието до най-високата площадка е около 500 метра при силен наклон. Изкачването на най-високата площадка за наблюдение ще ви позволи да видите островите на морския парк Анг Тонг от птичи поглед в цялата им прелест.

След обяд можете да се разходите до върха на острова или до пещерата Буа Бок или просто да се отпуснете на плажа. В 15:00 ч. ще вземем моторната лодка обратно до Ко Самуи и трансфер обратно до хотела. Екскурзията се осъществява при мин. 10 участника. Цена на човек при мин. 10 участника – 165 лв.

Нощувка.

10 ден Ко Самуи

Закуска. Свободно време за плаж и почивка на острова. Нощувка.

11 ден Ко Самуи

Закуска. Свободно време за плаж и почивка на острова. Нощувка.

12 ден Ко Самуи -отпътуване

Закуска. Свободно време до обяд и освобождаване на хотела.Трансфер до летището за полет от Ко Самуи до Банкок. Полет от международното летище Банкок до Истанбул в 23:15.

13 ден Истанбул – Варна

Кацане в Истанбул и прекачване за полет до Варна. Добре дошли у дома!

   • Край на програмата***Допълнителна информация
Цена на човек в лева, настанен в съответното помещение:

Ранни записвания до 31.08.2024

Възрастен в двойна стая: 4480 лв.

Възрастен в единична стая: 5560 лв.

Трети възрастен на доп. легло – на запитване

Дете от 2 до 11.99 г. на допълнително легло –на запитване


Редовна цена валидна за записвания от 01.09.2024

Възрастен в двойна стая: 4730 лв.

Възрастен в единична стая: 5810 лв.

Трети възрастен на доп. легло – на запитване

Дете от 2 до 11.99 г. на допълнително легло –на запитванеЦЕНАTA ВКЛЮЧВА

Самолетни билети Варна – Истанбул – Банкок –Истанбул – Варна с вкл. 25 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
Самолетни билети Банкок – Ко Самуи – Банкок с вкл. 20 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
10 нощувки по програмата, както следва:
3 нощувки в Банкок в Mandarin Hotel Managed by Centre Point Bangkok 4* или подобен

7 нощувки на остров Ко Самуи в Paradise Beach Resort 4* или подобен;

Всички турове в обиколната част на програмата: Туристическа програма в Банкок
Изхранване: 10 закуски;
Всички входни такси на посещаваните по програмата обекти;
Всички трансфери по програмата;
Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 Евро;
Водач-преводач от агенцията– при група мин. 15 пътуващи.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВАРазходи от личен характер;
Напитки по време на храненията;
Допълнителни екскурзии;
Туристическа виза за Тайланд – 2000 тайландски бата. Заплаща се в брой на летището при пристигане. Оказваме съдействие за попълване на визовата анкета;
Доплащане за настаняване в Peace Resort Samui 4* на о-в Ко Самуи – 390 лв. на човек при двойно настаняване;
Застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. За условията по застраховката, моля свържете се с офиса ни;
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.- според тарифата на застрахователя.
Такса обслужване към местните гидове и шофьори – 20 долара на човек (събират се предварително на летището във Варна).
Хотели по програмата:

Банкок – Mandarin Hotel Managed by Centre Point Bangkok 4* или подобен

Ко Самуи – Paradise Beach Resort 4* или подобен;Полетно разписание:

TK1060 07FEB VARIST 1005 1215

TK58 07FEB ISTBKK 1520 0445 +1

TK69 18FEB BKKIST 2315 0610 +1

TK1059 19FEB ISTVAR 0910 0915

Часовете на полетите са в местно часово време. Авиокомпанията си запазва правото за промяна на часовете на полети, когато това се налага.Допълнителни екскурзии /заявяват се и се заплащат от България/:

 • Екскурзия до древната сиамска столица Аютая – 180 лева на човек;

 • Екскурзия до плаващия пазар и пазарът на ж.п. линията – 170 лева на човек;

 • Цeлодневна екскурзия до островите Ко Тао и Ко Нанг Юан с моторна лодка – 165 лева на човек

 • Целодневна екскурзия в Национален морски парк Aнг Тонг с моторна лодка – 165 лева на човек

Екскурзиите са с български водач и се провеждат при мин. 10 участника.

Допълнителна информация:

Минимален брой участници – 15;
Пътуването като цяло не е подходящо за трудноподвижни лица и лица с увреждания;
Необходими документи

Международен паспорт валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
Няма изискване за задължително ваксиниране
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език
Условия за плащане

 • Пакетните цени са обвързани с набиране на минимален брой участници;

 • Програмата може да се предложи и за индивидуални туристи с дата на заминаване по избор;

 • Плащане на депозит в размер на 2000 лева от пакетната цена. Доплащането се извършва до 45 дни преди датата на заминаване.

 • Плащането се осъществява в брой или по банков път.

Условия за анулация:

До 61 дни преди пътуването – такса в размер на 250 лв. на човек

От 60 до 46 дни преди пътуването – неустойка в размер на 50% от пакетната цена;

От 45 дни преди пътуването – неустойка в размер на 100% от пакетната цена;

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание;

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,80 лв. за щатски долар към 19.01.2024 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.